Uit eigen keuken
Na een jaar vol intensieve voorbereidingen was het zo ver: in juli openden we ons gloednieuwe bedrijfsrestaurant met eigen keuken. Sindsdien genieten onze 220 ontwikkelaars dagelijks van een gezond meergangen-menu met verse ingrediënten, bereid door onze eigen keukenbrigade.
Kwaliteit
We hebben gedurende het hele project steeds gewerkt conform Nederlandse en Europese kwaliteitsnormen op gebieden als voedselveiligheid, milieu en duurzaamheid. Dat geldt voor ontwerp, bouw en inrichting van de ruimtes, maar ook voor alle aspecten van de bedrijfsvoering. Al sinds medio 2014, toen het eerste ontwerp voor de nieuwbouw aan de tekentafel ontstond, werken we nauw samen met een Nederlandse horeca-adviseur en Nederlandse leveranciers van keukens en apparatuur. Deze geïntegreerde aanpak geldt ook voor het interieur, dat volledig aansluit bij de huisstijl.
Plezier
Het resultaat mag er zijn: we bieden onze mensen iedere dag opnieuw een gastvrije, gezonde en verzorgde ontvangst. Zij komen met zichtbaar meer plezier dan voorheen naar het restaurant. In die comfortabele setting genieten ze van een lekkere maaltijd, vers bereid door onze chefs Lily en Marcella. Dit duo kookt geen sterren, maar kiest voor smaak, kwaliteit en veel variëteit. Daarbij experimenteren ze graag met thema’s.
Kennis delen
Het menu en de ambiance zijn sterk verbeterd en de waardering door de medewerkers is aanzienlijk gestegen. Daardoor ontstaat een belangrijk en zeer gewenst tweede effect: ze zoeken elkaar als vanzelf op, gaan gesprekken aan en vertellen elkaar verhalen. Voor ons als expertisecentrum is het natuurlijk cruciaal dat specialisten elkaar goed kennen, ervaringen uitwisselen en kennis delen. Maar hoe belangrijk dit effect ook is, met het nieuwe restaurant maken we onze mensen vóór alles duidelijk dat we in ze willen investeren. Dat we in ze geloven en ze waarderen.
Trends
Op werkbezoek in Nederland eet ik al vele jaren af en toe een hapje mee tijdens een bedrijfslunch. Wat me daarbij het meest opvalt, zijn de grote veranderingen: van luxueus naar sober en vice versa, van eigen staf naar cateraar en weer terug, van interieurs met sterallure naar een zakelijke sfeer, en zo verder. Een en ander lijkt soms samen te hangen met het doorstaan en overwinnen van een economische crisis of met wijzigingen in de fiscale regelgeving. In mijn ogen tekent de jarenlange trend naar soberheid zich steeds duidelijker af.
Recept
Gaat het hier om golfbewegingen die in een patroon passen? En zo ja: wat gaat er de komende jaren gebeuren in Nederlandse kantines en bedrijfsrestaurants? Zet de versobering door of investeren bedrijven binnenkort juist weer in hun medewerkers? En lopen wij in Craiova nu achter of juist voorop? Ik heb besloten dat al deze vragen misschien wel interessant zijn, maar moeten losstaan van ons beleid: wij investeren op onze eigen manier in onze mensen. We laten merken dat we ze waarderen, we stimuleren het wij-gevoel en we faciliteren het delen van kennis, liefst zo praktisch mogelijk. Dat is ons recept voor groei.